غذا نقش مهمی در جذب توریست ها دارد، و گردشگری غذایی نشان دهنده آداب و فرهنگ کشورهای مختلف است. پهنه ی وسیع جغرافیایی ایران باعث شده تا تنوع غذایی زیادی داشته باشیم، امروزه گردشگران نه تنها به دنبال غذاهای لذیذ اند، بلکه ترجیح می دهند برای تماشای نحوه ی پخت یک ماده ی غذایی سفر کنند.
فوندوی پنیر (Cheese fondue)
فوندوی پنیر یکی از لذیذترین غذاهایی است که می توانید با دوستان خود آن را میل کنید و یکی از غذاهای نمادین کشور سوئیس است که در هر گوشه ای از دنیا که میل شود یادآور این سرزمین می باشد. این خوراک از پنیر ذوب شده و دیگر مواد اولیه مانند سیر، آرد ذرت و نشاسته ذرت تهیه می شود و بر روی میز در یک ظرف مخصوص گود از جنس سرامیک به نام کَکِلو(ن) سرو می شود و برای گرم نگه داشتن آن شعله ی کوچکی در زیر آن قرار می دهند. تکه های کوچک نان را بر سر چنگال های بلند می زنند و این تکه ها را در پنیر آغشته کرده و میل می کنند (از افتادن تکه نان در پنیر گرم می بایستی مراقب باشید). در آشپزی سوئیسی اصطلاح فوندو برای توصیف همه ی غذاهایی که تکه ای از غذا را در یک مایع گرم فرو کنند، بکار می رود که برای نمونه می توان به فوندوی بورگیگنان (گوشت گاو پخته شده در روغن داغ) و یا فوندوی شکلات اشاره کرد.
روستی (Rösti)
روستی خوراکی لذیذی است که با سیب زمینی درست می شود، نان شیرینی را سرخ می کنند یا تنوری پخته و سیب زمینی را خام رنده کرده و یا نیم پز کرده و پس از زدن چاشنی و ادویه های مختلف در روغن قرار می دهند. قسمت های بیرونی غذا ترد و سوخاری شده و بخش های درونی آن نرم و ذوب شده است. گاهی اوقات مواد دیگری مانند گوشت خوک، پیاز، پنیر و حتی سیب نیز به این ترکیبات افزوده می شود. روستی اغلب به صورت مخلفات خوراک در کنار تخم مرغ و اسفناج یا سوسیس گوشت سرو می گردد. این غذا در اصل توسط کشاورزان به عنوان صبحانه میل می شده اما امروزه در هر زمان و در هر گوشه ای از جهان استفاده می شود و غذای ملی کشور سوئیس محسوب می گردد.
خوراک بیچر موسلی (Bircherműesli)
شاید قبلا این غذا را به عنوان صبحانه میل کرده باشید اما از ریشه و محل پیدایش آن اطلاعی نداشتید، بیچرموسلی تقریبا در سال 1900 توسط دکتر ماکسیمیلیان بیرچر بنر، در سوئیس پخته شد. این دکتر معتقد بود که غذایی مملو از حبوبات، میوه ها و سبزیجات نسبت به خوراک های دیگر مانند غذاهای گوشتی برای بدن انسان بهتر و مفیدتر می باشند. به همین خاطر ترکیباتی از جو دوسر پوسته پوسته شده، میوه، میوه های مغزدار، آب لیمو و شیر غلیظ شده را آماده کرد تا بیمارانش را در آسایشگاه زوریخ درمان کند. سرو این غذا تا به امروز نیز ادامه دارد و نه تنها در صبحانه بلکه به عنوان شام یا عصرانه نیز میل می شود. بیچرموسلی یکی از غذاهای محبوب افرادی که با گوشت میانه ی خوبی ندارند به شمار می رود.
خوراک راکلت (Raclette)
راکلت نوعی پنیر سوئیسی است که از شیر گاو تهیه می گردد همچنین نام غذایی محبوب در سوئیس نیز می باشد. در روزگاران قدیم پنیر را در نزدیکی آتش قرار می دادند و با ذوب و نرم شدن پنیر، آن را رنده کرده و در بشقاب می ریختند تا خورده شود. نام این خوراک از راکلر فرانسوی گرفته شده است که به معنی خراشیدن است. امروزه تکه هایی از راکلت را کباب پز می کنند یا در ظرف های مخصوص قرار می دهند تا ذوب شود و به همراه سیب زمینی های کوچکی که بدون پوست کندن پخته شده اند، سبزیجات، کالباس و سوسیس، خیارشور، پیاز و نان سرو می شود. امروزه راکلت کبابی محبوب بوده و پنیر را بر روی گریل کباب پز می کنند و بر روی سبزیجات و گوشت های کباب شده رنده کرده و میل می کنند.